Filippa Peterson, SATS (Kostrådgivare- utbildningen) @ffilippapeterson (instagram)

Otroligt lärorik utbildning! Att kunna lära sig så mycket som jag gjorde under så kort tid trodde jag inte var möjligt!

Lärare som verkligen vet hur man tar vara på tiden på bästa sätt!

Att inte bara få kunskap om olika upplägg för kost, vad som funkar för den ena men inte den andra utan också om livsstil. Hur vanor, rutiner och miljö spelar en stor roll för hur en individ väljer att se på tex mat och dess kostvanor.

För mig betydde delen om just livsstilscoaching otroligt mycket då vissa kanske inte förstår att det är deras livsstil de behöver förändra och inte bara något så som kosten för att må bättre eller kunna göra det de vill göra!

Tackar för en riktigt bra utbildning!

Victor Krook, Friskis och Svettis, Malmö (PT & Kostrådgivare) @victor.krook (intragram)

Jag läste på Pt-distans våren 2017 och vid detta laget hade jag redan 6-7 års erfarenhet av både kost och träning.

Jag hade tävlat inom fitness och även coachat lite som resulterats till några pallplatser.
Det hela började bli mer än bara en hobby och jag ville prova att göra karriär av det hela. Jag beslutade mig att ta i kontakt med Pt-distans då jag behövde licens för att kunna jobba med Personlig Träning och Kostrådgivning på en seriös nivå. Jag trodde då att jag hade ganska bra koll på det mesta inom träning och kost (vilket i vissa fall var korrekt) men jag kunde aldrig ana så mycket nytt jag fick lära mig. Bro-science byttes snabbt ut mot vetenskap och forskning.

Klassen bestod av ett härligt gäng på ca 10 personer, i varierande åldrar och vi möttes av seriösa lärare som varvade teori med praktik.

Tempot på kursen var högt och det gällde att man var närvarande på lektionerna och att man tog sig tiden på vardagarna att plugga, annars kunde det bli svårt att hänga med. Men så länge man tar sig tiden och läser ordentligt, är med på lektionerna och ställer fråga så fort man inte förstår något bör det inte vara något problem alls. ''Inga frågor är dumma'' och man fick verkligen utförliga och väl anpassade svar. Det var fem intensiva veckor (jag jobbade 75% samtidigt) men det var fem, väldigt väl investerade veckor till min framtid.

Idag jobbar jag som Personlig Tränare och Kostrådgivare på Friskis & Svettis och har eventuellt planer på att starta eget i framtiden.

Handren Mohammed, Nordic Wellness, Stockholm (PT och Kostrådgivare) @heendi (instagram)

Komplett och mycket givande utbildning där man får allt man behöver för att gå ut och jobba som personlig tränare! Mycket duktiga och erfarna lärare! Jag jobbar nu som personlig tränare på Nordic Wellness i Stockholm och tackar Pt-distans för det!

Åsa Dzoic, Egenföretagare, (PT & Kostrådgivare)

Pt-distans fångade min blick just för att den var på distans. Jag var orolig över att jag inte skulle klara av utbildningen eftersom jag har en funktionsnedsättning som gör att jag har svårt för teori. Jag ringde och pratade med dem. Jag blev riktigt bra bemött och dom hade förståelse. Vid första mötet möttes jag upp och vi pratade. Jag kände mig trygg och kunde slappna av.Ett plus var att man varvade teori och praktik, då var det lättare att behålla focus. Varje ämne hade en föreläsare med många års erfarenhet inom sitt ämne, de är uppdaterade och välutbildade. Det var tydligt att dom verkligen kunde sin sak och verkligen brinner för sitt område.Under helgerna hade vi även möjlighet att kunna filma. Riktigt bra!

I veckorna kunde jag plugga i min egen takt, Ett plus när man har min problematik.

Jag rekommenderar stark denna utbildningen. Den sticker ut. Den är inte fyrkantig.

Abdigani Abdi, Egenföretagare (Multicoach), PT & Kostrådgivare

- PT-Distans utbildningar var suverän pga att man fick konkret och relevant information.
- Det var ett bra kursupplägg med relevant teoretisk och praktisk fakta.
- Det jag gillade mest med utbildningen var att det var på distans och jag kunde anpassa utbildningen efter jobb.
- Professionella lärare och trevliga kurskamrater gjorde så att man kände sig delaktig under hela utbildningen.
- Sist men inte minst så fick man bra med verktyg och fortsatt kontakt efter utbildning med både lärare och kurskamrater.

Joakim Gustavsson, Driftchef och PT Fitn Fight, PT & Kostrådgivare

Detta låter klyschigt, men starten på ett helt nytt liv var att jag hittade PT distans. Jag ska förklara!

Jag har tränat på olika sätt hela mitt liv, beroende på vad jag gör för stunden. Jag har tränat allt från uthållighet på ganska extrema nivåer till kroppsbyggning och allt däremellan. För två år sen så trodde jag att jag liksom fastnat i karriären. Det var inget fel på den, men jag passade inte in. Samtidigt kom jag i kontakt med PT Distans och beslöt mig för att gå den utbildningen. Den passade mig eftersom jag har både barn och jobb att ta hand om. Det var ganska tufft att studera varje kväll, men under en begränsad tid och med en tålmodig fru så klarar man allt.

Jag hade väl inga tankar om att kunna jobba med detta till hundra procent, men önskan fanns där. Som tur var hade jag redan en anställning på deltid på ett gym efter fullständig utbildning, vilket var super, då jag kunde gå ut och praktisera det jag lärt mig på en gång. Ganska snart märkte jag att det som man går igenom på PT Distans, går man inte alltid igenom på andra utbildningar. Till min fasa kunde jag höra och se kollegor som visade direkt farliga saker för sina kunder. PT Distans är inte ännu en kurs som lär ut ett gäng övningar, utan här får du kunskap och förståelse för kroppen och fysiologin för att själv kunna göra egna övningar. Jag har nu i efterhand haft hand om enskilda kunder, kraftigt skadade kunder, kunder med olika svårigheter, gruppträningar, allt från egenkroppsträning till tung styrketräning. Allt detta, för att man får en förståelse för kroppen…

Så, jag skrev ju i början att detta var starten till ett nytt liv, jo, för att jag jobbade ett bra tag på deltid på gymmet, trivdes jättebra och hade hur roliga kunder som helst. Men mitt i, så bestämmer vi oss som familj att flytta. Från Värmdö (Stockholm) till Karlskrona. Så vi tar barn och allt och kör ner. Väl här nere så leta grymmaste och bästa gymmet jag kunde hitta i stan och börjar träna där. Tanken att få fortsätta som pt och inte tappa sina kunskaper finns där hela tiden. Till slut tar jag mod till mig och frågar om dom behöver en PT på Fit`n`fight…. Jag fick ett möte uppbokat med vd´n för Wellness Studios… Min profil som person, min bakgrund inom affärsvärlden och inte minst min PT utbildning gjorde så att jag nu, lite plötsligt sitter som driftchef och PT på Karlskronas klart bästa gym med butik. Jag har sagt upp mig från det gamla jobbet och kan helt plötsligt jobba med nåt jag älskar. Det hade inte varit möjligt utan PT Distans!

Jag kan verkligen rekommendera den utbildningen, inte bara för att jag gick den utan för följande saker:

Passar ditt livsschema, går djupare in på fysiologi än andra, ger en total förståelse för hur det är att vara och jobba som PT, Otroligt kunniga lärare och även nu i efterhand har vi kontakt och hjälper varandra när det behövs. Detta har givit mig en ny karriär och vänner för livet!


Carola Blomqvist, Personlig tränare och kostrådgivare på CRFitness, @carolablomqvistcrfitness

En fantastiskt utbildning med professionella lärare som vet vad de pratar om och där det utbildas utifrån evidensbaserade metoder. De utgår inte ifrån vad som idag är på ”mode” eller mest efterfrågat för stunden utan PT-distansutbildning utgår ifrån vad vi faktiskt vet fungerar och ger resultat. Detta gör att jag idag kan bemöta ett brett spektrum av klienter, Allt ifrån kunder med rehabiliteringsbehov till de som vill prestera på elitnivå.

Jag uppskattade även flexibilitet i utbildning där du själv lägger upp hur du vill fördela dina helger. Helgerna har fullspäckat schema vilket kräver att du har disciplin men det är just det som också möjliggör att du kommer få en bred bas att stå på. ”

Carola.blomqvist@crfitness.se